Pilegrimstradisjonen i Norge startet i 1031, året etter at Olav den Hellige døde ved slaget ved Stiklestad. Sagnet sier at kisten hans som var begravet ved Nidelvens bredd på mystisk vis kom opp av jorden. Kongens skjegg, hår og negler hadde vokst, og han duftet i følge sagnet som friske roser. Han ble etter dette erklært hellig og pilegrimer kom etter dette til byen for å være nær helgenkonges grav.

Bli med på den siste etappen av den populære Gudbrandsdalsleden som er den mest brukte pilegrimsleden i Norge. Vandringen går i utkanten av vakre Bymarka, via Haltdalen stavkirke som i dag står ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, som er Norges eldste stavkirke, til Nidarosdomen i trygt følge med kunnskapsrik historieforteller. Ved museet blir det en kort stopp før vandringen videre ned til sentrum via utsikten på Byåsen.


Påmelding påkrevd.

Alder: fra 12- 90

Tilgjengelig: Mai-oktober | Påmelding på e-post etter avtale | Minimum 6 personer

Tid: 3 - 4 timer

Pris: 590,- pr pers.

Vanskelighetsgrad: Lett terreng, 10 km

Inkluderer: Historieforteller, valgfritt bakverk fra bakeri Streif som niste, trikk langs Gråkallbanen til Lian, inngang på Sverresborg folkemuseum, inngang i Nidarosdomen.

Oppmøtested: Nidaros Pilegrimsgård eller etter avtale.

Bekledning: Klær etter vær. Gode sko. Turen er dels på skogsvei (grus) og dels på asfalt.

BOOK